SC | Dünya

rotimi

Member
Dünya: Westbengalen Başbakanı Mamata Banerjee, Salı günü randevu öğretmeni ve öğretmen olmayan çalışanı yaptı. Pazartesi akşamı caddeye giden ajitatörlerden yönetime inanmasını istedi.

Pazartesi günü Dünya'daki Salt Lake'deki Yüksek Mahkeme protestosunun Salt Lake'deki Batı Bengal Okul Servis Komisyonu (WBSSC) dışında bir protesto olan emrine göre randevuları geçersiz olan öğretim ve sınıf dışı. (Çalışma kağıdı)

“Neden başvuruyorsunuz? Lütfen eve gidin. Bir inceleme uygulamalarına giriyoruz. Hükümetin işinizi yapmasına izin verin. Maaşınızı alacaksınız. Hükümete güveniyor musunuz? Yanlış olma.

Banerjee, “Yasayı takip etmeliyiz. Yasa da yeni bir yol gösteriyor. Eyaletimizde işsizliğin artmasını asla istemiyorum.” Dedi.

3 Nisan'da Yüksek Mahkeme, Hükümet tarafından hükümet tarafından 25.752'nin atanmasını hükümet tarafından rüşvet iddialarıyla bağlantılı olarak okul öğretmenleri ve öğretmen olmayanlar atandı.

Eyalet Hükümeti tarafından yapılan temyizde, Yüksek Mahkeme, Batı Bengal'deki işe alım prosedürü durumunda mahkemede çalışmalarını kaybeden vasıfsız yardım öğretmenlerini faaliyet göstermeye devam etti. Hükümet ayrıca hükümete 31 Mayıs'a kadar işe alım süreci için reklam yayınlamasını ve 31 Aralık'a kadar süreci tamamlamasını söyledi.

Daha sonra, 2016 yılında atanan Bengal Okulu öğretmenlerinin çok sayıda öğretmeni, Pazartesi akşamı Batı Bengal Okul Servis Komisyonu'nun (WBSSC) Salt Lake ofisi dışında yeni bir ajitasyon başlattı ve yetkililerin şımarık ve tasvir edilmemiş randevuların tam listesini yayınlamasını istedi.

Banerjee Salı günü öğretmenlerin bir komplo nedeniyle çalışmalarını kaybettiğini iddia etti.

Dedi ki: “İş sunuyoruz ve işleri alıyorlar. Onları dinlemeyin. Komplocuları ortaya çıkaracağız. Neden kimin şımarık ve kimin gösterilmediğinden korkuyorlar? Bu bizim işimiz. İşinizi düşünmelisiniz. Okullarınıza döneceksiniz. Maaşınızı alacaksınız.

“Uttar Pradesh'te Bharatiya Janata Partisi iktidardayken 69.000 kişi sonsuza dek işlerini kaybetti. 10.000 öğretmen Tripura'da (TÜFE (M) -ARA). BJP iktidara geldi, ancak öğretmenler işlerini geri alamadı. Banerjee.

Bununla birlikte, rüşvet ödeyerek değil, kazanç için seçim testini geçtiğini iddia eden ajitatörler, tam liste yayınlanana kadar hareket etmeyi reddetti. WBSSC Başkanı Siddhartha Majumdar ve birkaç çalışan 20 saat sonra ofisten ayrılamadı.

Banerjeee'nin açıklamasına yanıt olarak Suman Biswas, gelişmekte olan bir öğretmen, “Neden rahatsız etmemeliyiz?

Bu arada, BJP Bengalen birimi Salı günü başbakanın istifasını istemek için çeşitli bölgelerde başladı. BJP eyalet başkanı ve Eğitim Devlet Bakanı Sukanta Majumdar, Hooghly bölgesindeki ajitasyona başkanlık etti.

Majumdar, “Bu krizden sorumlu olan tek kişi Mamata Banerjee'dir. Trinamool Kongresi yağ rüşvet aldı ve hükümet işleri sattı. Her şeyi biliyordu ve sahtekarlığa izin verdi.” Dedi.

Mayıs 2022'de, Kalkutta Abhijit Yüksek Mahkemesi Hakimi Gangopadhyay, Merkez Soruşturma Bürosu'na (CBI), 2014 ve 2021 yılları arasında WBSSC ve WBSSC ve WBSSC ve Batı Bengal Ortaöğretim Kurulu'nun Partha Chatterje öğretim personelinin Partha Chatterje Ortaöğretim Kurulu'nu incelemesini emretti. Birçok görevlendirilen insanın bölgesine rüşvet verdiği iddia edilen £5-15 lakh Seçim testleri geçmedikten sonra iş almak için.

Temmuz 2022'de paralel bir soruşturmaya başlayan ve Chatterjee'yi tutuklayan İcra Müdürlükleri (ED), bu yılın Ocak ayında kendisine karşı suçlamalar aldı, eski İlköğretim Kurulu Başkanı ve yasa koyucu Manik Bhattacharya ve 52 daha fazla.