Mamata Banerjee Mayıs ayında ilk hafta ziyaret etti | Dünya

rotimi

Member
22 Nisan 2025 16:59

Murshidabad Bölgesi'nin bazı bölgelerinde Vakıfına (Değişiklik Başvurusu) karşı protestoların ardından 11 ve 12 Nisan'da topluluk çatışmaları patlak vermiş ve üç kişiyi öldürmek ve öldürmek

Dünya: Westbengalen Başbakanı Mamata Banerjee, Salı günü yaptığı açıklamada, Mayıs ayının ilk haftasında Murshidabad bölgesinin alanlarını ziyaret edeceğini söyledi.

Westbengal Başbakanı Mamata Banerjee. (Hindustan Times)

“Bir tazminatını duyurduk £Evlerini kaybedenler için devlet tarafından finanse edilen konut programı çerçevesinde öldürülen ve finansal destek aileleri için her biri 10 lakh. Hükümet ayrıca kargaşadan etkilenen ailelerden çocukların yetiştirilmesi için sorumluluk almaya hazırdır. Hasarlı dükkanları tanımlamak için bir anket yapılır. Mayıs ayında ziyaret edeceğim. Gerisini yapacağım, ”dedi Banerjee.

Başbakan, West Midnapore'daki bir kamu satış programına hitap etti ve bu da birkaç bin crore rupi değerinde bir dizi projenin temelini açtı ve attı.

“Bir ayaklanma meydana geldi. Mutsuz. Hiçbir isyan almak istemiyoruz. Bazı sakinlerin yardımıyla çatışmaları tetikledikleri yabancıların nasıl kamuya açıklanacağız.”

11 ve 12 Nisan tarihlerinde Murshidabad bölgesinin bazı bölgelerindeki Vakıf (Değişim) yasasına karşı protestolara göre belediye çatışmaları başladı. Evler ve dükkanlar yağmalandı ve ateşe verildi. Kalkutta Yüksek Mahkemesi, Merkez Silahlı Kuvvetlerin kullanılmasını emretti. Birkaç yüz köylü evlerini terk etmiş ve Malda'daki bir yardım kampına sığınmıştı. 275'ten fazla kişi tutuklandı.

Çok okuma | Mamata Banerjee öğretmenlerden grevi bitirmelerini ister

Geçen hafta, Batı Bengalen valisi CV Ananda Bose, kargaşadan etkilenen bazı alanları ziyaret edeceğini söylediğinde, Başbakan ondan birkaç güne kadar yolculuğunu ertelemesini istedi. Doğru zamanda ziyaret edeceğini söylemişti.

“Oraya gidebilirdim bile. Neden oraya gitmiyorum?

Ancak Bose ziyaretini gösterdi ve Cuma günü Malda'daki yardım kampını ve Cumartesi günü Murshidabad'da kargaşa üzerindeki alanları ziyaret etti.

Ulusal İnsan Hakları Komisyonu (NHRC) ve Ulusal Kadınlar Komisyonu (NCW) de geçen hafta can sıkıcı alanlara ayrı heyetler gönderdi.

Haberler / Şehirler / Dünya / Mamata Banerjee ilk hafta Mayıs ayında Murshidabad'daki Murshidabad bölgelerini ziyaret etti

Daha az görmek