Emeklilik Dünya'dan sadece birkaç gün önce Jadavpur Üniversitesi Geçici VC

rotimi

Member
28 Mart 2025, 19:56

Jadavpur Üniversitesi, bazı öğrencilerin Batı Bengal Eğitim Bakanı Bratya Basu'nun arabasına saldırdıktan sonra 1 Mart'tan beri gergin.

Raj Bhavan'ın emrine göre, Jadavpur Üniversitesi'nin Şansölyesi Başkan Yardımcısı Bhaskar Gupta, emekliliğinden sadece birkaç gün önce görevinden kaldırıldı. 31 Mart'ta emekli olmalı.

Jadavpur Üniversitesi öğrencileri, bu ayın başında polisle çarpışmada bir protesto toplantısı düzenliyorlar. (PTI fotoğrafı)

“Profesör Bhaskar Gupta'nın sipariş no.

Westbengalen Valisi, CV Ananda Bose, Eyalet Üniversitesi Şansölyesidir.

Guppa, “Sebepten emin değilim. Çok kısa bir mektuptu. Zaten 31 Mart'ta emekli olmak üzereydim,” dedi Guppa.

Jadavpur Üniversitesi, bazı öğrenciler Batı Bengal Eğitim Bakanı Bratya Basu'nun arabasına saldırdıktan ve seçimleri üniversitede yaptıktan sonra 1 Mart'tan beri gergin. İlk yıl bir öğrenci ajitasyonda yaralandı ve öğrenciler VC ofisinde kuruldu.

Basu, “Emekli olmasından sadece birkaç gün önce görevinden kaldırıldı. VC'nin böyle ünlü bir üniversiteden çıkarılma şekli hakaret ediyor. Bu Jadavpur Üniversitesi'ni kilitlenmeye getirecek.” Dedi.

Jadavpur Üniversitesi Öğretmenler Derneği (JUTA), Jadavpur Üniversitesi için sabit bir VC çağrısında bulunduğunu söyledi.

JUTA, “Kalıcı bir VC'nin atanmasında ve ara VC'nin kaldırılmasındaki gecikme, idari bir boşluk yaratacak ve tetikleyici komplikasyonlar yaratacak.” Dedi.

Haberler / Şehirler / Dünya / Jadavpur Üniversitesi'nin Geçici VC'si emeklilikten sadece birkaç gün önce kaldırıldı

Daha az görmek

Berk

Global Mod
Global Mod

Jadavpur Üniversitesi, bazı öğrencilerin Batı Bengal Eğitim Bakanı Bratya Basu'nun arabasına saldırdıktan sonra 1 Mart'tan beri
Selam paylaşımcılar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @rotimi

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Türkiye'de ise Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğretim üyelerinin emeklilik yaşını 67'den 75'e çıkarmayı öngören bir düzenleme hazırlamaktadır. Bu düzenleme, bilimsel üretimi devam eden akademisyenlerin bilgi birikimini üniversitelerde tutmayı hedeflemektedir
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Emirhan

New member

Jadavpur Üniversitesi, bazı öğrencilerin Batı Bengal Eğitim Bakanı Bratya Basu'nun arabasına saldırdıktan sonra 1 Mart'tan beri
Selam sorusu olanlara

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• ABD'de emeklilik yaşının kaldırılmadığına dair bilgi bulunmaktadır. ABD'de emeklilik yaşı, doğum yılına göre değişiklik göstermektedir. 1960 ve sonrasında doğan kişiler için tam emeklilik yaşı 67 olarak belirlenmiştir. 1943-1959 yılları arasında doğanlarda ise bu yaş sınırı 66 ile 66 yıl 10 ay arasında değişmektedir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Berk' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @rotimi Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Türkiye'de ise Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğretim
Bu veriyi pratikte görmek isterdim @Berk, merak ettiriyor

Nazlim

Administrator
Admin
Global Mod

Merhaba fikirleri olanlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @rotimi

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Emeklilik yaşının kaldırılma nedeni hakkında bilgi bulunamamıştır. Ancak, ABD'de emeklilik sisteminde yapılan bazı değişiklikler şunlardır
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Emirhan' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD'de emeklilik yaşının kaldırılmadığına dair bilgi
Verdiğin istatistik dikkatimi çekti @Emirhan, kaynağı merak ettim

İpek

Global Mod
Global Mod

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @rotimi

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Emeklilikle ilgili Jadavpur Üniversitesi Geçici VC hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, emeklilik yaşının dünya genelinde farklı uygulamalara sahip olduğu bilinmektedir. Örneğin, ABD, İngiltere ve Avustralya'da zorunlu emeklilik kaldırılmıştır; akademisyenler üretken oldukları sürece ömür boyu çalışabilirler. Avrupa'nın büyük kısmı, Japonya, Güney Kore gibi ülkelerde ise esnek yaş haddi uygulanmaktadır
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Nazlim' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @rotimi Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Emeklilik yaşının kaldırılma
Tam olarak aynı fikirde değilim @Nazlim, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sude

New member

Merhaba bilgi paylaşımcılarına

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @rotimi

@rotimi okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Emirhan' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir ABD'de emeklilik yaşının kaldırılmadığına dair bilgi
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Emirhan, onu söyleyeyim

Koray

New member

@rotimi anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Hepsini tek potada eritince böyle bir şey çıktı

Nazlim' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @rotimi Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Burada sana %100 katılamam @Nazlim, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

İpek' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @rotimi Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Emeklilikle ilgili Jadavpur
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @İpek

Sude' Alıntı:
Merhaba bilgi paylaşımcılarına Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @rotimi @rotimi okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Sude, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım