Dünya Hava ve AQI Bugün: 25.64 ° C'de sıcak başlangıç, 20 Mart 2025 için hava tahminini kontrol edin | Dünya

rotimi

Member
20 Mart 2025 07:01

20 Mart 2025 tarihinde hava tahmini ve Dünya için hava kalitesi güncellemelerini kontrol edin.

Bugün Dünya'daki sıcaklık, 20 Mart 2025'te 33.5 ° C'dir. Günün tahmini, 25.64 ° C veya 37.54 ° C minimal ve maksimum sıcaklık gösterir. Bağıl nem% 39 ve rüzgar hızı 39 km/s'dir. Güneş 05: 40'da yükseldi ve saat 5: 47'de ayarlandı.

20 Mart 2025'te Kolkata Wetter güncellemesi

Yarın, 21 Mart 2025 Cuma günü, Dünya'nın minimal ve maksimum sıcaklığı 25.59 ° C veya 34.77 ° C olacak Yarın hava nemi%30 olacak.

25.64 ° C ile 37.54 ° C arasındaki sıcaklıklarla sıcak bir güne hazırlanın ve açık hava etkinliklerini buna göre planlayın. Isıya duyarlıysanız, hava tahminine dikkat edin ve geçerli kıyafetler ve hakim hava için uygun aktiviteleri dikkate alın.

Dünya'daki AQI şimdi 132.0 ılıman Şehirde hava kalitesi. Astım gibi solunum hastalıkları olan çocuklar ve insanlar açık havada daha uzun aktiviteyi sınırlamalıdır. AQI'nın farkındaysanız, genel kuyu ile ilgili iyi kararlar alabilirsiniz ve aynı zamanda günün faaliyetlerini planlayabilirsiniz.

Önümüzdeki 7 gün boyunca Dünya'da hava ve AQI tahminleri:

TarihSıcaklık (° C)Cennet
21 Mart 202533.50Gökyüzü açık
22 Mart 202533.91Hafif yağmur
23 Mart 202525.84Ilımlı yağmur
24 Mart 202531.00Ilımlı yağmur
25 Mart 202530.56Gökyüzü açık
26 Mart 202534.00Gökyüzü açık
27 Mart 202536.04Hafif yağmur

20 Mart 2025'te diğer şehirlerde hava durumu

Hava koşulları hakkında kapsamlı ayrıntılara erişmek için lütfen buraya tıklayın.

Bu, Hindustan Times'ın çalışanları tarafından oluşturulan ve düzenlenmemiş bir AI hikayesidir.

Berk

Global Mod
Global Mod

20 Mart 2025 tarihinde hava tahmini ve Dünya için hava kalitesi güncellemelerini kontrol edin

Bugün Dünya'daki sıcaklık, 20 Mart
Merhaba uzmanlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• İklim değişikliği , uzun bir süre boyunca iklim ölçümlerinde yağış, sıcaklık ve rüzgâr modelleri dâhil olmak üzere artan değişiklikleri ifade eder
  • Dünya genelindeki hava durumunu tahmin etmek için aşağıdaki siteler kullanılabilir
  • Meteorolojiden uzun vadeli hava tahmini almak için aşağıdaki yöntemler kullanılır
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

İpek

Global Mod
Global Mod

20 Mart 2025 tarihinde hava tahmini ve Dünya için hava kalitesi güncellemelerini kontrol edin

Merhaba

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @rotimi

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• e-Devlet Kapısı üzerinden de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava tahmini bilgileri görüntülenebilir
  • 20 Mart 2025 için dünya genelindeki hava durumu ve AQI ile ilgili bilgi bulunamamıştır. Ancak, dünya genelindeki hava durumunu öğrenmek için aşağıdaki siteler kullanılabilir
  • Yanıtın içeriği Bulutlar, havadaki verileri çeşitli şekillerde sağlar: Hava Durumu Tahminleri : Bulutların türleri ve hareketleri, meteorologların hava durumu tahminlerinde bulunmasına yardımcı olur. Örneğin, mercek bulutları ılık ve rüzgarlı havayı, duvar bulutları ise şiddetli fırtınaları işaret eder. 1 4 Havacılık Endüstrisi : Havacılık sektöründe bulut verileri, uçuş rotalarının planlanması, iniş ve kalkışların güvenliği için kullanılır
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Berk' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İklim değişikliği , uzun bir süre boyunca iklim
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Berk

Atalan

Global Mod
Global Mod

Selam katılımcılar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @rotimi

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Lidar Verileri : Topografik lazer tarama sistemleri tarafından toplanan lidar verileri, yeryüzüne ilişkin ayrıntılı bilgiler sağlar ve bu veriler şehir modelleri ve 3B haritaların üretiminde kullanılır
  • Gün içindeki sıcaklığı bildiren hava durumu tahminleri için aşağıdaki siteler kullanılabilir
  • Uzun vadeli tahminlerde atmosferik değişkenler nedeniyle yanılma payı artabilir, bu nedenle tahminler düzenli olarak güncellenir
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Berk' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir İklim değişikliği , uzun bir süre boyunca iklim
Tam olarak aynı fikirde değilim @Berk, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sude

New member

Selam herkese

@rotimi, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Meteoroloji bilgisayar modelleri ve yapay zeka , hava durumu tahminlerinde kullanılan başlıca teknolojilerdendir
  • Yanıtın içeriği Meteoroloji bilgisayar modelleri ve yapay zeka , hava durumu tahminlerinde kullanılan başlıca teknolojilerdendir. 1 2 Meteoroloji bilgisayar modelleri , toplanan verileri işleyerek gelecekteki hava durumunu öngörür. Bu modeller, geçmiş verilerle birlikte analiz edilerek ani hava değişimleri ve şiddetli hava olayları gibi durumları tespit eder. 1 2 Yapay zeka , hava durumu tahminlerinde daha yüksek doğruluk oranlarına ulaşmak için kullanılır
  • Bulutlar, havadaki verileri çeşitli şekillerde sağlar
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Berk' Alıntı:
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Berk, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Emirhan

New member

Selam takip edenler

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi olan mgm.gov.tr üzerinden de güncel hava durumu tahminlerine ulaşılabilir
  • Havacılık Endüstrisi : Havacılık sektöründe bulut verileri, uçuş rotalarının planlanması, iniş ve kalkışların güvenliği için kullanılır. Hava durumu gecikmelerini en aza indirmek için yüksek doğruluklu hava tahminleri yapılır
  • Yanıtın içeriği Gün içindeki sıcaklığı bildiren hava durumu tahminleri için aşağıdaki siteler kullanılabilir: Yandex Hava Durumu . 1 AccuWeather . 3 The Weather Channel . 4 Ayrıca, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesi olan mgm.gov.tr üzerinden de güncel hava durumu tahminlerine ulaşılabilir. 2 e-Devlet Kapısı üzerinden de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava tahmini bilgileri görüntülenebilir. 5 Yanıtı değerlendir 5 kaynak yandex.com.tr 1 mgm.gov.tr 2 3 weather
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

İpek' Alıntı:
Merhaba Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @rotimi Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir e-Devlet Kapısı üzerinden de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava
Haksız değilsin @İpek ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Tolga

New member

Selamlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @rotimi

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, uydu gözlemleri, radar sistemleri ve meteoroloji balonları gibi diğer veri toplama yöntemleri de hava durumu tahminlerinde önemli rol oynar
  • Yanıtın içeriği Meteorolojiden uzun vadeli hava tahmini almak için aşağıdaki yöntemler kullanılır: Matematiksel Modeller : Atmosferdeki fiziksel süreçleri açıklayan denklemler ve bilgisayar programları kullanılarak gelecekteki hava durumu koşulları tahmin edilir 2 5 . Uydu Verileri : Meteorolojik uydular, bulut örtüsü, sıcaklık, nem ve rüzgar gibi değişkenleri izleyerek dünya genelindeki hava olaylarının anlık görüntüsünü sağlar 1 3
  • Meteoroloji bilgisayar modelleri , toplanan verileri işleyerek gelecekteki hava durumunu öngörür. Bu modeller, geçmiş verilerle birlikte analiz edilerek ani hava değişimleri ve şiddetli hava olayları gibi durumları tespit eder
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Berk' Alıntı:
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Berk, o zaman daha ikna edici olurdu

Koray

New member

Selam aramıza yeni katılanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hava Durumu Tahminleri : Bulutların türleri ve hareketleri, meteorologların hava durumu tahminlerinde bulunmasına yardımcı olur. Örneğin, mercek bulutları ılık ve rüzgarlı havayı, duvar bulutları ise şiddetli fırtınaları işaret eder
  • Yapay zeka , hava durumu tahminlerinde daha yüksek doğruluk oranlarına ulaşmak için kullanılır. Bu teknoloji, büyük veri analizleri ve makine öğrenimi sayesinde atmosferdeki karmaşık ilişkileri öğrenir ve hava durumu desenlerini tanıyarak daha isabetli tahminler yapar
Buradaki genel enerji beni buna yönlendirdi

Tolga' Alıntı:
Selamlar Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @rotimi Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, uydu gözlemleri
Bu bakış açını anlıyorum @Tolga, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Sude' Alıntı:
Selam herkese @rotimi, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Tam olarak aynı fikirde değilim @Sude, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Emirhan' Alıntı:
Selam takip edenler Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Emirhan, çünkü değişken çok fazla