Bengalli doktorlar CM Mamata Banerjee ile görüşmeden önce açlık grevini bitirmeyi reddettiler | Dünya

rotimi

Member
Süresiz açlık grevi Pazar günü 15. gününe girerken, Bengal'deki devlet hastanelerinde çalışan genç doktorlar, Başbakan Mamata Banerjee ile görüşmeden önce grevi bitirmeyi reddettiler ve aynı zamanda Sağlık Bakanı NS Nigam'ın görevden alınması yönündeki taleplerine de sadık kaldılar. ..fest 9 Ağustos: Dünya'daki RG Kar Tıp Koleji ve Hastanesi'nde bir yüksek lisans öğrencisine tecavüz ve cinayet.


Kadınlar Pazar günü Dünya'da ölüm orucunu gözlemleyen genç doktorların yerleşkesi yakınında slogan atıyor. (PTI)

Ağustos ayından bu yana çeşitli şekillerde doktorlarla dayanışmalarını dile getiren vatandaşlar, sivil toplum üyeleri ve Bengal film endüstrisinden çok sayıda aktör, Pazar akşamı açlık grevinin yapıldığı yerde, Dünya'daki Rani Rashmoni Bulvarı'nda bir mitinge katılmak üzere toplandı. katılacak Doktorlar, toplantı öncesinde aynı zamanda sağlık ve ev departmanından sorumlu olan Banerjee ile görüştü.

Pazartesi günkü toplantı saat 17.00'de Devlet Sekreterliği Nabanna'da yapılacak. Banerjee'nin benzer toplantılar yoluyla çıkmaza son verme yönündeki önceki girişimleri başarısız oldu.

Cumartesi günü başbakan, genel sekreter Mano Pant'ı Rani Rashmoni Bulvarı'na gönderdi ve ajitatörlere telefonla onları tekrar göreceğini söyledi.

“Konuşmak istersen bazı randevularımı iptal edip pazartesi günü saat 17.00'de seninle buluşurum. Ama lütfen açlık grevinize son verin,” dedi Banerjee, Pant telefonunu hoparlör moduna alırken. Konuşma hoparlörden çalındı.

Ancak açlık grevi devam etti.

Hükümetin Pazar günü doktorlara gönderdiği ve açlık grevini sona erdirmeleri çağrısında bulunan bir e-postaya yanıt olarak ajitatörler, açlık grevinin on talebinin tamamı karşılanana kadar devam edeceğini yazdı. Buna devlet hastaneleri ve tıp fakültelerinde köklü idari reformlar da dahildir.

“Hükümete açlık grevinin sona erdirilmesinin görüşmelerin ön koşulu olamayacağını söyledik. Açlık grevi sırasında hastaneye kaldırılan asistan doktorlardan Aniket Mahato, “Sulandırılamayacak bir prensiple başladı” dedi.

“Cevabımızda ayrıca kategorik olarak sağlık bakanının görevden alınması gerektiği belirtildi. Yolsuzluğa karıştığı iddiasına dair kanıt topladık. Gerekirse bunları hükümete sunacağız. Halkın bir kısmının iddia ettiğinin aksine, onun görevden alınması talebi genç doktorların çocukça bir inadı değil. Etkin bir sağlık sistemi için bu gerekli,” dedi hareketin bir diğer üyesi Debasish Haldar, Dünya'daki NRS Hastanesinde yapılan genel tıbbi toplantı sonrasında.

Perşembe günü ajitatörler, on taleplerini desteklemek için toplu bir imza kampanyası başlattı.

Pazar günü iktidardaki Trinamool Kongresi birçok parti toplantısındaki ajitatörleri hedef aldı.

“Kitleleri, hastalar için içtenlikle çalışan devlet doktorlarını korumaya ve bazı ilaç şirketlerinin yurt dışı gezilerine sponsor olması nedeniyle pahalı ilaçlar yazanları tespit etmeye çağırıyorum. TMC sözcüsü Kunal Ghosh, Pazar günü bir TMC etkinliğinde yaptığı konuşmada, ilçelerdeki Dünya'daki özel kliniklerde hastaları tedavi etmek için sık sık izin alan devlet doktorlarını belirleyin.

“Ghosh'un açıklamalarına önem vermiyoruz. Bizim ajitasyonumuz dünya çapında tanındı” dedi Haldar.