Bengalen: Protesto 1 Mart Kampüs Çatışması'ndaki JU öğrencisinden sonra kırılıyor | Dünya

rotimi

Member
18 Mart 2025 09:29

Polis daha önce aynı davada iki kişiyi tutuklamıştı ve her ikisi de mahkemeden depozito aldı

Dünya: Jadavpur Üniversitesi'nin ikinci yılında İnşaat Mühendisliği Sistemi öğrencisi, 1 Mart'ta kampüsü sallayan çarpışma ile bağlantılı olarak Salı günü tutuklandı.

Yüz öğrenci Salı günü Jadavpur Üniversitesi'nden Jadavpur polis karakoluna bir miting düzenledi. (Filetoto)

Tutuklamadan sonra, üniversite öğrencilerinin bir bölümü Jadavpur polis karakolunu açtı ve protestolar yaptı. Protestolar son zamanlarda raporlar gelene kadar devam etti.

Bir yetkili, “Üniversitede bir öğrenci olan çorba Chandra, 1 Mart'ta üniversitedeki bir ofiste sörfle yanıyor olan dava ile bağlantılı olarak tutuklandı.” Dedi.

Polis daha önce eski bir JU öğrencisi olan Mohammed Sahil Ali ve ilk yıl öğrenci olan Soumyadeep Machato'da iki kişiyi tutuklamıştı. Ali 2 Mart'ta evinden alınırken, Mahato 12 Mart'ta polis karakolunda röportaj yaptıktan sonra tutuklandı. Her ikisine de daha önce mahkeme tarafından mevduat verilmişti.

Salı günü polis, 1 Mart olayıyla bağlantılı olarak Jadavpur polis karakolunda bir düzineden fazla öğrenciyi anket çağrısında bulundu. Yüz öğrenci gün boyunca Jadavpur Üniversitesi'nden Jadavpur polis karakoluna bir miting düzenledi. Chandra tutuklandığında protestolar patlak verdi.

“Polis, bu davada zaten bir depozito alarak öğrencileri taciz ediyor. Anushna, bir öğrenci rehberi medyaya söyledi.

1 Mart'ta, iktidardaki Trinamool öğrencilerinin kanatları arasındaki bir çarpışma üniversite kampüsünde patlak verdi. Devlet Eğitim Bakanı Bratya Basu'nun arabası saldırıya uğradı ve bakanın arabası tarafından yakın savaşta vurulduğu iddia edildikten sonra bir öğrenci de yaralandı. Basu'ya karşı bir FIR, Kalkutta Yüksek Mahkemesi'nden sonra kaydedildi.

10 Mart'ta, üniversitede siyasi bir diziyi tetikleyen “Azad Keşmir” ve “Serbest Filistin” ile bir duvar grafiti ortaya çıktı. Polis zaten Bölüm 152 uyarınca bir Suo Moto Fir'e sahip (Hindistan'ın egemenliğini, Bharatiya Nyaya Sanhita'nın (BNS) bütünlüğünü ve bütünlüğünü tehlikeye atan önlemler.

Rec simgesi
Önerilen konular

Berk

Global Mod
Global Mod

Polis daha önce aynı davada iki kişiyi tutuklamıştı ve her ikisi de mahkemeden depozito aldı

Dünya: Jadavpur Üniversitesi'nin ikinci
Selam mütevazı insanlara

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @rotimi

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @rotimi

Tolga

New member

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin

Berk' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @rotimi Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @rotimi
Haksız değilsin @Berk ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Sude

New member

Merhaba ustalar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @rotimi

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Tolga' Alıntı:
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Biraz da pratik tarafına değineyim istedim, belki sen de böyle denersin Haksız değilsin @Berk ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu
Bu bakış açını anlıyorum @Tolga, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Atalan

Global Mod
Global Mod

Merhaba okuyanlara

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @rotimi

@rotimi, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Berk' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @rotimi Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @rotimi
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Berk

Nazlim

Administrator
Admin
Global Mod

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @rotimi

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @rotimi

Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

Atalan' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @rotimi @rotimi, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Araya komiklik katmak gibi olmasın
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Atalan, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Emirhan

New member

Merhaba uzmanlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @rotimi

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @rotimi

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Berk' Alıntı:
Bu kadar detaylı anlatman güzel @Berk, okuması kolaydı

İpek

Global Mod
Global Mod

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @rotimi

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @rotimi

Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Son noktada söylenebilecek en sade yorumum bu

Emirhan' Alıntı:
Merhaba uzmanlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @rotimi Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Emirhan

Atalan' Alıntı:
Merhaba okuyanlara Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @rotimi @rotimi, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Atalan, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Nazlim' Alıntı:
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @rotimi Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Nazlim, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor