Aut Atmak Ne Demek ?

Koray

New member
Aut Atmak Ne Demek? Anlamı ve Kullanım Alanları

Günlük hayatta ve spor dünyasında sıkça duyduğumuz ifadelerden biri olan "aut atmak" terimi, özellikle futbol başta olmak üzere çeşitli sporlarda kullanılır. Peki, aut atmak ne demek? Hangi durumlarda kullanılır? Bu terim günlük konuşma dilinde nasıl yer bulur? Bu makalede "aut atmak" ifadesinin anlamını, kullanım alanlarını ve ilgili soruların yanıtlarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

---

Aut Atmak Ne Demek?

"Aut atmak" terimi, en yaygın olarak futbol terimi olarak kullanılır. Bir oyuncunun topu rakip takımın kale çizgisi veya yan çizgiler dışına göndermesi durumunda "aut" kararı verilir. Eğer top, son olarak hücum eden takımdan çıkmışsa, rakip takım kale vuruşu ile oyunu başlatır.

Kısaca "aut atmak", futbol ve benzeri sporlarda topun oyun alanı dışına çıkarılması anlamına gelir. Ancak bu ifade günlük dilde mecazi anlamda da kullanılmaktadır.

---

Aut Atmak Terimi Günlük Hayatta Nasıl Kullanılır?

Futbol terimi olmasına rağmen "aut atmak" ifadesi zamanla mecazi bir anlam kazanarak günlük konuşmalarda da yer bulmuştur. Özellikle bir konuşmada ya da bir olayda hedefi tutturamamak, yanlış hamle yapmak, başarısız bir girişimde bulunmak anlamında kullanılmaktadır.

Örneğin:

- "Dün sunum yaparken tam en önemli noktaya geldim ama yanlış bir örnek verip aut attım."

- "Sınavda kolay soruyu yanlış cevapladım, resmen aut attım."

- "Kız arkadaşıma sürpriz yapayım dedim ama tam tersi oldu, büyük aut attım."

Buradaki kullanım, bir durumun istenildiği gibi gitmediğini veya yapılan bir hareketin başarısızlıkla sonuçlandığını ifade eder.

---

Aut Atmak İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

1. Futbolda Aut Nedir?

Futbolda "aut", topun kale çizgisi dışına çıkması anlamına gelir. Eğer topa son dokunan oyuncu hücum eden takımdansa, rakip takım aut atışı (kale vuruşu) ile oyunu yeniden başlatır.

2. Aut Atışı Nasıl Kullanılır?

Aut atışı, topun kale çizgisinden çıkması durumunda, savunma yapan takımın kalecisi veya bir başka oyuncusu tarafından ceza sahası içinden kullanılır. Oyuncu, topu hareket ettirdikten sonra rakip oyuncular topa müdahale edebilir.

3. Aut Atmak Kötü Bir Şey Mi?

Futbolda "aut atmak", genellikle bir hücum fırsatının kaçırılması veya kötü bir şut çekilmesi anlamına gelir. Özellikle net bir gol pozisyonunda aut atılması, oyuncu için olumsuz bir durumdur. Günlük hayatta da mecazi anlamıyla başarısız bir girişimde bulunmak anlamında kullanıldığından, istenmeyen bir durumu ifade eder.

4. Günlük Hayatta Aut Atmak Ne Anlama Gelir?

Günlük hayatta "aut atmak", bir konuda yanlış yapmak, yanlış karar vermek veya hedefe ulaşamamak anlamına gelir. Kişi bir konuda hata yaptığında ya da yanlış bir şey söylediğinde, "resmen aut attım" diyebilir.

5. Aut Atmanın Alternatif Anlamları Var mı?

Evet, aut atmak günlük konuşma dilinde "konuyu kaçırmak", "hata yapmak" veya "başarısız olmak" gibi anlamlara gelebilir. Ayrıca spor dışındaki kullanımlarda "boşa gitmek" ya da "beklenen sonucu alamamak" gibi ifadelerle eş anlamlı olabilir.

---

Sonuç

"Aut atmak" terimi, hem futbol gibi spor dallarında hem de günlük hayatta sıkça kullanılan bir ifadedir. Spor terimi olarak, topun oyun alanı dışına çıkmasını ifade ederken; mecazi anlamda başarısız olmak, yanlış bir hareket yapmak veya istenilen sonuca ulaşamamak anlamında kullanılır. Özellikle günlük hayatta ve mizahi sohbetlerde, yapılan bir hatayı hafifletmek veya başarısızlığı esprili bir şekilde ifade etmek için bu terim sıkça tercih edilir.

"Aut atmak" terimini doğru kullanarak, günlük konuşmalarda anlamı pekiştirebilir ve ifade gücünüzü artırabilirsiniz.

Berk

Global Mod
Global Mod

Günlük hayatta ve spor dünyasında sıkça duyduğumuz ifadelerden biri olan "aut atmak" terimi, özellikle
Selam fikir çatıştıranlara

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Koray

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Embrace Aut ifadesi, otizmi kabul etmek ve desteklemek anlamına gelir. 1 4 Otizmi kucaklamak için bazı öneriler : Eğitim ve Farkındalık : Otizm hakkında bilgi edinmek ve bu bilgiyi başkalarına da aktarmak önemlidir. 1 2 Sosyal Dahiliyet : Otistik bireylerin sosyal etkileşimlerini artırmak için fırsatlar yaratmak gerekir. 1 2 Self-Advocacy : Otistik bireyleri kendi ihtiyaçlarını dile getirmeleri ve savunmaları konusunda teşvik etmek
  • 1. Spor Terimi: "Aut" kelimesi, oyun alanını belirleyen son çizgi anlamına gelir . 2. İngilizce Çeviri: "Aut" kelimesi, "otomatik" veya "kendisi" anlamına gelen bir ön ek olarak da kullanılabilir
  • Otomobillerde "aut" kısaltması, "otomotiv" anlamına gelir
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Emirhan

New member

Günlük hayatta ve spor dünyasında sıkça duyduğumuz ifadelerden biri olan "aut atmak" terimi, özellikle
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Koray, gerçekten emeğine sağlık

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• AUT kısaltması, Avusturya ülkesinin uluslararası kısaltmasıdır
  • "Aut" kelimesi iki farklı bağlamda kullanılabilir
  • Otomobillerde "aut" kısaltması, "otomotiv" anlamına gelir
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Berk' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Koray Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Embrace Aut ifadesi
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Berk, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

Nazlim

Administrator
Admin
Global Mod

Selam üretken insanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Koray

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eğer top, savunma yapan oyunculardan dışarı çıkarsa, korner olur. Topun auta çıkmasından sonra, oyuna sokulması "aut atışı" ile gerçekleşir. Aut atışı, penaltı noktasından, kale ortasına indiği varsayılan ve kale sahasını ikiye bölen bir hat dikkate alınarak yapılır. Top, bu bölünmeye göre hangi taraftan dışarı çıkmışsa, kaleci tarafından o bölgeye konarak oyuna sokulur. Topun oyuna sokulması için tek vuruşta ceza alanının dışına çıkarılması gerekir
  • "Aut" kelimesi farklı bağlamlarda çeşitli anlamlar taşır ve farklı alanlarda işe yarar
  • Yanıtın içeriği Otomobillerde "aut" kısaltması, "otomotiv" anlamına gelir . 2 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 4 borusannext.com 5 Tüm sonuçlar
Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Berk' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Koray Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Embrace Aut ifadesi
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Berk, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Sude

New member

Merhaba değerli arkadaşlar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Koray

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği "Aut" kelimesi farklı bağlamlarda çeşitli anlamlar taşır ve farklı alanlarda işe yarar: Hukuk ve Otomotiv: "Aut" terimi, hukuk metinlerinde alternatif veya seçenek ifade ederken, otomotiv sektöründe genellikle "auto" kelimesinin kısaltması olarak kullanılır 1 . Eğitim: Eğitimde "aut", alternatif öğrenim yöntemlerini veya gelişim aşamalarını tanımlamak için kullanılır 1 . Teknoloji: Teknolojide "aut", otonom sistemlere atıfta bulunur 1
  • "Aut" kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir
  • Aut atışının (kale vuruşu) bazı kuralları
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Nazlim' Alıntı:
Selam üretken insanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Koray Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğer top, savunma yapan oyunculardan dışarı
Eklediğin küçük detay her şeyi açıklıyor @Nazlim, tebrikler

Tolga

New member

Merhaba oyun severler

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği AUT kısaltması, Avusturya ülkesinin uluslararası kısaltmasıdır. 3 4 Yanıtı değerlendir 5 kaynak ursuspolaris.wordpress.com 1 2 laendercode.net 3 feeddi.com 4 paintmaps.com 5 Tüm sonuçlar
  • Aut atmak , futbolda topun, hücum eden takım oyuncularından biri tarafından, kale direkleri haricinde kalan kale çizgisinin üzerinden geçip dışarı çıkarılması anlamına gelir
  • "Aut" kelimesi iki farklı bağlamda kullanılabilir
Emirhan' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Koray, gerçekten emeğine sağlık Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir AUT kısaltması, Avusturya ülkesinin uluslararası kısaltmasıdır "Aut"
Verdiğin bilgiler güncel görünüyor @Emirhan, özellikle veri kısmı

İpek

Global Mod
Global Mod

Selam yeni başlayanlar

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği "Aut" kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: Spor terimi : "Aut" kelimesi, oyun alanını belirleyen son çizgi anlamına gelir. 1 4 İngilizce çeviri : "Aut" kelimesi, "otomatik" veya "kendi başına" anlamlarına gelen bir ön ek olarak da kullanılabilir. 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 ingilizce-turkce.cevirsozluk.com 2 tureng.com 3 4 sozce.com 5 Tüm sonuçlar
  • Yanıtın içeriği "Aut" kelimesi iki farklı bağlamda kullanılabilir: Spor Terimi : "Aut" kelimesi, oyun alanını belirleyen son çizgi anlamına gelir 1 4 . İngilizce Çeviri : "Aut" kelimesi, "otomatik" veya "kendisi" anlamına gelen bir ön ek olarak da kullanılabilir 3 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak 7 ingilizce-turkce.cevirsozluk.com 10 tureng.com 0 kelimelen.com 19 tr.opentran.net 17 Tüm sonuçlar
  • "Aut" kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir
Her söyleneni aynı sepete koyunca çıkan tablo bana göre bu

Nazlim' Alıntı:
Selam üretken insanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Koray Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğer
Katılmak zorundayım diyemem @Nazlim, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Tolga' Alıntı:
Merhaba oyun severler Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Sude' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Koray Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Haksız değilsin @Sude ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu