Wim Wenders, Kolkata'daki Satyajit Rays Residence'ı ziyaret ediyor | Dünya

rotimi

Member
“Paris, Teksas”, “Wings of Desire” ve “Mükemmel Günler” gibi klasiklerle bilinen Alman film yapımcısı Wim Wenders, WeHaberlerEngalen başkentine yaptığı gezi sırasında geç sinema Ikone Satyajit Ray'ın ikametgahını ziyaret etti.

Wim Wenders, Kolkata'daki Satyajit Rays Residence'ı ziyaret ediyor

Wenders, 18 filminin 18 filmi tarafından gerçekleştirildiği beş kasaba “Yol Kralı -Hindi” nin bir parçası olarak ülkeye ilk gezisinde.

Bu haftanın başında şehre geldikten sonra Dünya'da zaman geçirdi ve Delhi'ye taşınmadan önce bir usta sınıfa sahip olacaktı.

Film Mirası Vakfı'nın yönetmeni Shivendra Singh Dungarpur, Wenders'ın Çarşamba günü Ray'in evine ziyaretinin fotoğraflarını paylaştı.

Fotoğraflar, Ray'in oğlu Sandip Ray ve Hint stalwart'ın üç filminde “Mahanagar”, “Charulata” ve “Kapurush” filminde çalan deneyimli aktris Madhabi Mukherjee'yi gösteriyor.

“Öğleden sonra Wim ile Satyajit Ray'in evinde geçiren Ray … Sandip Ray, Wim'in Satyajit Ray'ın bir hayatta nasıl yaptığını her zaman şaşırttığı bir mektup buldu ve sonra” Charulata “Madhabi Mukherjee” ile tanıştık. Dungarpur yazdı.

Bu ayın başında Wenders, Ray'in eserlerine olan derin hayranlığını Mumbai'deki bir ana sınıfta paylaştı.

“Cinematherak'ta film izlemeye başladım çünkü en ucuz sinemaydı … bu yüzden önce bir film izledim, sonra günde iki film ve sonunda sahip oldukları her şeyi gördüm ve tüm dünya sinemasıydı. Altyazılı çok sayıda Hint filmi gördüm. Daha sonra Satyajit Ray'in neslinin büyük film yapımcılarından biri olduğunu fark ettim ve hala yaşıyordu ”dedi.

Wenders, 1973'te “Ashani Sanket” filminin gösterildiği Berlin Film Festivali'nde Ray ile tanıştığını söyledi.

“Paris, Texas” ve “Wings of Desire” gibi filmlerini tanıyan 79 yaşındaki yönetmen, kelimenin tam anlamıyla “aradığını” söyledi.

“Onunla tanıştım ve ne kadar büyük olduğuna şaşırdım. Bakmam gereken birkaç film yapımcısından biri,” dedi Wenders, Ray ile uzun bir konuşma yaptığını da sözlerine ekledi.

“Çok güzel ve nazikti, bana baktı ve tüm sorularıma cevap verdi. Kalbim attı, ama tüm sorularıma cevap verdiğine şaşırdım. O kadar beyefendi. Ertesi gün ve filmi kazandığında, Onunla konuştuğum için çok gurur duydum ”dedi.

Yol Kralı Turu, Goethe Enstitüsü, Goethe Center, Film Mirası Vakfı ve Wim Wenders Vakfı tarafından düzenlenmektedir.

Bu makale, metinde değişiklik yapmadan otomatik bir haber ajansı ile beslenmiştir.