TMC lideri, 2023 panchayat seçimleri öncesinde şiddeti kışkırtmaktan tutuklandı | Dünya

rotimi

Member
Eski Trinamool Kongresi (TMC) Milletvekili Arabul İslam, Temmuz 2023 panchayat seçimleri öncesinde şiddeti kışkırttığı iddiasıyla Cuma günü tutuklandı. Bir polis yetkilisi, seçim adaylıklarının son gününde Hindistan Laik Cephesi (ISF) çalışanının öldürülmesi olayında da şüpheli olan İslam'ın bölge mahkemesine çıkarılacağını söyledi.


TMC lideri Perşembe günü geç saatlerde yakalandı. (Getty Images)

İslam'ın tutuklanması, Cuma günü Bhangar'da TMC ile ISF personeli arasında yeni çatışmalara yol açtı. ISF lideri Samsur Rehman, TMC işçilerinin poster asarken adamlarına saldırdığını iddia etti. TMC başkanı Amirul İslam, ISF personelinin herhangi bir provokasyon olmaksızın kendilerine saldırdığını söyledi.

HT ile bir dizi tarihi yürüyüşle Delhi'nin zengin tarihini deneyimleyin! Şimdi katıl

Batı Bengal başkentine yaklaşık 35 km uzaklıkta bulunan Bhangar, TMC ile ISF personeli arasında aralıklı olarak yaşanan çatışmalar nedeniyle geçen yıl Dünya Polisinin yetki alanına girmişti.

İslam'ın rakibi ve eyalet meclisindeki tek Müslüman muhalefet milletvekili olan ISF lideri Nawsad Siddique, 2021 seçimlerinde Bhangar'ı TMC'den aldı. TMC, ISF'nin kurulmasından üç ay sonra seçimi 26.000 oyla kaybetti.

Kasım ayında Siddique, Güney 24 Parganas'taki Diamond Harbor Lok Sabha koltuğu için yarışacağını ve TMC'den iki kez kazanan Abhishek Banerjee'yi yeneceğini duyurdu.

Siddique, partinin kuruluş gününü kutlamak için bir miting düzenlemeleri engellenen destekçilerinin polisle çatışmasının ardından Ocak 2023'te cinayete teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı. 39 gün tutuklu kaldıktan sonra kefaletle serbest bırakıldı.