TMC gazeteci Sagarika Ghose'u Rajya Sabha'nın dört adayı arasında gösterdi | Dünya

rotimi

Member
Gazeteci Sagarika Ghose, Pazar günü Trinamool Kongresi (TMC) tarafından yaklaşan Üst Parlamento Seçimleri için açıklanan dört Rajya Sabha adayı arasında yer aldı.


Sagarika Ghose. (arşiv fotoğrafı)

Diğer üç aday ise, Ağustos 2021'de Bengal'in iktidar partisine katılan eski Kongre kadın kanadı başkanı ve eski Lok Sabha üyesi Sushmita Dev, Dalit Matua topluluk lideri ve eski Lok Sabha üyesi Mamata Bala Thakur ve görevdeki Rajya Sabha üyesi Nadimul Haque.

HT ile bir dizi tarihi yürüyüşle Delhi'nin zengin tarihini deneyimleyin! Şimdi katıl

Bu arada Bharatiya Janata Partisi, eyaletin beşinci Rajya Sabha koltuğu için partinin Bengal baş sözcüsü Samik Bhattacharya'yı aday gösterdi.

Üst düzey TMC yetkilileri, eski başbakanlar Indira Gandhi ve Atal Bihari Vajpayee'nin biyografilerini yazan Ghose'un partinin üst düzey liderleri tarafından özel olarak seçildiğini söyledi.

Eski Birlik bakanı Santosh Mohan Dev'in kızı Dev, 2021'de TMC tarafından Rajya Sabha'ya gönderildi, ancak partinin adayı sosyal aktivist Samirul Haque'ye yer açmak için Ağustos 2023'te istifa etti.

Batı Bengal'deki 16 Rajya Sabha sandalyesinden 14'ünü TMC kontrol ediyor. 15 eyaletteki 56 Rajya Sabha sandalyesi için seçimler 27 Şubat'ta yapılacak.

Bengal'den beş Rajya Sabha üyesinin görev süreleri Nisan ayında sona erecek. Bunlar arasında TMC'den Haque, Subhashis Chakraborty, Abir Biswas ve Dr. Santanu Sen, Hint Tabipler Birliği'nin eski başkanı.

Bengal'de boşalan beşinci koltuk şu anda seçkin avukat ve Kongre lideri Abhishek Manu Singhvi'ye ait. TMC’nin desteğiyle 2018 yılında koltuğu kazandı.

Santanu Sen, “Kongre 2021'de Parlamento'da sandalye kazanamadığı için Bharatiya Janata Partisi (BJP) beşinci sandalyeyi hedefliyor.” dedi.

BJP'nin 294 üyeli Bengal Yasama Meclisi'nde 75 üyesi bulunuyor.

Bhattacharya daha önce, “Bengal'den bir adayın çıkarılmasına ilişkin herhangi bir karar, merkezi liderliğimiz tarafından verilecek” demişti.