Pahalgam: Terörist Saldırıda Öldürülen 3 Bengalen'in altında İstihbarat Bürosu Memuru | Dünya

rotimi

Member
İstihbarat Ajansı (IB) subayı da dahil olmak üzere Batı Bengal'den en az üç kişi Pahalgam'daki terör saldırısında Salı günü öldürüldü.

Güvenlik personeli, yaralı turistler Pahangam, Keşmir'de bir terör saldırısından sonra Salı günü hastaneye satın alındıkça wache duruyor. (ANI)

Üç kurban Samir Guha, Bitan Adhikari ve Manish Ranjan olarak tanımlandı. Guha ve Adhikari Dünya sakinleri iken Ranjan, Haydarabad'da piyasaya sürülen Purulia bölgesinden bir IB subayıydı.

Florida merkezli 40 yaşındaki bir teknisyen olan Adhikari, tatilde Dünya'ya geldi. 16 Nisan'da Bayan Sohini ve üç yıllık oğlu ile Keşmir'e gitti. 24 Nisan gecesi geri dönmelisiniz.

Kardeşi Dipak Adhikari medyaya verdiği demeçte, “Salı sabahı onlarla bile konuştum. Ama sonra korkunç haberler geldi. Gezinde ailesine katılmamı istedi. Reddettim. Hatta tepelerinde bir midilli sürmekten kaçınmalarını tavsiye ettim.”

Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee, bu kadar telefonla konuşurken, devlet bakanı Arup Biswas, Süd -Kolkatas Baishhnaghata'daki Adhikari'nin evine acele etti ve Başbakan'ın aileyi mümkün olduğunca erken getirmek için tüm anlaşmaları yaptığını söyledi.

“Kurbanlardan biri olan Sri Bitan Adhikari, Batı Bengal'den geliyor. Telefonla konuşmuştum. Bu keder saatinde onları rahatlatacak hiçbir kelime olmasa da, hükümetimin kalıntılarını Dünya'ya geri getirmek için tüm adımları attığından emin oldum.

“Bitan'ın oğluna ne söyleyeceğim? O sadece bir çocuk. Hepimiz kırıldık. Şimdi ne yapacak? Hayal edemiyorum,” dedi Dipak.

Guha ayrıca 16 Nisan'da karısı ve kızı ile birlikte Keşmir'e gitti. 23 Nisan'dan itibaren geri dönmelisiniz. Merkezi hükümetin çalışanıydı.

“Çarşamba sabahı didi (Samir'in karısı) ile konuştum. O ve yeğenim incinmediler. Muazzam bir travmanın hemen altında. Olay hakkında hiçbir şey sormadım. Aynı şeyi tekrar tekrar anlatmanı istemiyorum.

“Bana sadece sürücüsü MD Iqbal'ın onlara çok yardım ettiğini söyledi. Onları ailesinin yaşadığı ikametgahına getirdi. Bir gecede orada kaldılar. Ordu ve hükümet onlara yardım etti.”

Bu arada, IB subayı Manish Ranjan'ın memleketi Purulias Jhalda'da bir karanlık yükseldi. Ranjan son iki yılda Haydarabad'da serbest bırakıldı ve tatilde ailesiyle birlikte Keşmir'e gitti.

Purulia bölgesinden yüksek bir polis memuru HT'ye verdiği demeçte, “Babası Mangaleshwar Mishra ve annesini Jhalda'daki bilgilendirdik.” Dedi.

Pakistan'daki teröristler Salı günü Pahangams Baisaran Meadow'daki turistler için ateş açtı, 26 kişiyi öldürdü ve birkaç kişiyi yaraladı.