Kongre, Şehzade'nin eskisinden daha az sandalye alacak: Başbakan Modi Bengal'de | Dünya

rotimi

Member
Başbakan Narendra Modi Pazar günü yaptığı açıklamada, Sandeshkhali meselesi nedeniyle Batı Bengal'de iktidardaki Trinamool Kongresi'ne (TMC) yönelik saldırıyı yoğunlaştırırken, Kongre'nin bu Lok Sabha seçimlerinde Şehzade yaşından daha az sandalye alacağını söyledi.


Başbakan Narendra Modi, Pazar günü Batı Bengal'deki Kuzey 24 Parganas'ta bir gezi sırasında. (ANI)

Aynı zamanda HİNDİSTAN bloğunun ortaklarına da saldırdı, yolsuzluğun onların ortak karakteri olduğunu söyledi ve TMC'nin yolsuzluğu açıkça yaptığı tam zamanlı bir iş haline getirdiğini iddia etti.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

“Kesinlikle BJP-NDA'nın 400 sınırını geçmesini sağlayacaklardı. Ancak Kongre'nin bu seçimde Şehzade'nin eskisinden daha az sandalye alacağını yazın.” dedi Modi, 53 yaşındaki Rahul Gandhi'nin adını vermeden.

Modi, Hooghly'deki Chinsurah'ta bir seçim mitinginde konuştu. Doğu eyaletindeki Barrackpore, Chinsurah, Aramnbagh ve Sankrail'de art arda dört mitingde konuşma yaptı.

İki BJP taraftarı, Başbakan'ın annesiyle anlaştığı tabloları getirmişti. 12 Mayıs Anneler Günü olarak kutlandığından Modi ikiliyi Arambagh'daki büyük toplantıda gördü ve fotoğrafları kabul etti. Özel Koruma Grubu (SPG) komandolarından portreleri toplamasını istedi. Modi'nin annesi Heeraben Modi Aralık 2022'de öldü.

Sandeshkhali'deki son gelişmelere atıfta bulunarak TMC'ye yönelik yatıştırma siyaseti ve oy bankası siyaseti iddialarıyla ilgili suçlamasını yoğunlaştırdı.

“Bütün ulus Sandeshkhali'de olup bitenleri izliyor. Başlangıçta eyalet polisi failleri korudu. Şimdi TMC yeni bir oyuna başladı. TMC yandaşları, failin adı Shahjahan Sheikh olduğu için Sandeshkhali'deki kadınları terörize ediyor ve tehdit ediyor. Evinden silahlar ve patlayıcılar çıkarılıyor ancak seçmenleri yatıştırmak için TMC ona temiz bir haber vermeye çalışıyor,” dedi Modi, Kuzey 24 Parganas'taki Barrackpore'da günün ilk mitinginde konuşma yaparken.

Aynı bölgede bulunan Sandeshkhali, Şubat ayında köy kadınlarının cinsel saldırı ve toprak gaspı iddiaları nedeniyle TMC diktatörü Shahjahan ve yardımcılarının tutuklanmasını talep eden şiddetli protestolar düzenlemesiyle manşetlere çıktı. Shahjahan, Dünya Yüksek Mahkemesinin emriyle 29 Şubat'ta tutuklandı. Daha sonra Merkezi Soruşturma Bürosuna (CBI) teslim edildi.

Ancak 4 Mayıs'ta TMC, Sandeshkhali'den yerel BJP lideri Gangadhar Koyal'in tecavüz olmadığını ve kadınlara cinsel saldırı konusunda asılsız şikayette bulunmaları için para ödendiğini iddia ettiği iddia edilen bir Haber yayınladı.

Öte yandan BJP, Cuma günü X-Handle'da Sting Habersunda yer alan bir kadının bu açıklamaları yapmakla tehdit edildiğini ve Sting Habersunun manipüle edildiğini iddia ettiği bir Haber yayınladı.

“BJP çılgın bir parti ve onun Basirhat adayı Rekha Patra, Sandeshkhali'de büyük sorun yaratıyor. TMC saldırı altında. Onların liderliğinde şiddet var. Bu Modi'nin garantisidir. Eğer Modi konuşmasında kadınları tehdit edebiliyorsa Sandeshlkhali'de bu tür şeyler onun komutası altında gerçekleşir” dedi devlet bakanı Shashi Panja.

Modi ayrıca Dünya Polisi'nin Batı Bengal başbakanı hakkında yapay zeka tarafından oluşturulan bir meme paylaşan bir netizeni uyarması nedeniyle Mamata Banerjee hükümetine saldırdı.

“Batı Bengal'de ifade özgürlüğü yok. Burada muhalefetin ve vatandaşların sesi kısılıyor. Hooghly'deki Arambagh'daki bir mitingde, “Durum öyle ki, birisi sosyal medyada bir karikatür paylaşsa veya komik bir şey paylaşsa bile tehdit ediliyor ve taciz ediliyor.” dedi.

Biri Başbakan Narendra Modi'yi ve diğeri Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee'yi içeren yapay zeka tarafından oluşturulan iki meme, yakın zamanda devam eden Lok Sabha seçimleri sırasında TMC ile ezeli rakibi BJP arasında parlama noktası haline geldi.

Modi memeye yanıt verirken

“Hanedan siyasetini, Kongre'nin yolsuzluklarını ve yatıştırmalarını, Sol rejimin zulmünü ve anarşisini birleştirdiğinizde, bir TMC elde edersiniz. TMC dolandırıcılığı tam zamanlı işi haline getirdi. Kongre, Sol veya INDI ittifakının herhangi bir partisi olsun, yolsuzluk onların ortak karakteridir. Çoğu gizlice dolandırıcılığa başvuruyor. Ancak TMC açık bir endüstri işletiyor” dedi.

Merkezi yetkililer, işe alım dolandırıcılığı, kömür kaçakçılığı dolandırıcılığı ve gıda dağıtım dolandırıcılığı gibi çeşitli şüpheli dolandırıcılıklarla bağlantılı olarak çok sayıda TMC milletvekili ve liderini tutukladı. Federal yetkililer TMC'nin ulusal genel sekreteri Abhishek Banerjee'yi bile sorguladı.

“Atal Bihari Vajpayee, Manmohan Singh, IK Gujral, HD Deve Gowda ve Rajiv Gandhi gibi birçok başbakan gördüm. Ama Modi gibi bir Başbakanın bu kadar iftira attığını hiç görmemiştim. Yalan söylediği için 100 üzerinden 120 puan alacaktı. Sürekli bana ve TMC'ye hakaret ediyor. Yalan söyleyerek iki kez başbakan oldu. BJP liderleri en büyük hırsızlardır. Bu bir yalancının garantisidir,” dedi Mamata Banerjee Howrah'daki Uluberia'daki bir mitingde.