Kadınlar hapishanede hamile kalıyor, erkek personelin bara girmesine izin veriliyor: Calcutta HC'ye | Dünya

rotimi

Member
Dünya Yüksek Mahkemesi perşembe günü Batı Bengal'deki hapishanelerde kadın mahkumların gözaltındayken hamile kaldıkları konusunda bilgilendirildi.


Konunun Pazartesi günü görüşülmesi bekleniyor. (Temsilci dosya fotoğrafı)

“Mahkumlar cezaevinde hamile kalıyor. Eyaletteki tüm ıslahevlerinden amicus curiae, Dünya Yüksek Mahkemesi'ne “Hapishanelerde en az 196 bebek doğdu” dedi.

Kriket heyecanını daha önce hiç olmadığı gibi, yalnızca HT'de keşfedin. Şimdi keşfedin!

Dünya Yüksek Mahkemesi Baş Yargıç TS Sivagnanam ve Yargıç Supratim Bhattacharya'nın kürsüsüne iki nota koydu.

“Kadın mahkumların gözaltındayken hamile kalması ilginçtir. Bebekler daha sonra hapishanelerde doğar. Şu anda 196 bebek Batı Bengal'in çeşitli hapishanelerinde tutuluyor” dedi amicus curiae.

Amicus curiae, erkek cezaevi personelinin kadın mahkûmların bulunduğu cezaevlerine girişinin derhal yasaklanması çağrısında bulundu.

Ayrıca şunu okuyun: Yasal olarak konuşursak | Farklı kararlar ışığında kürtaj hakkı

“Geçenlerde Ceza İnfaz Kurumları Genel Müfettişi (Özel Müfettiş) ve İlçe Hukuk Hizmetleri Dairesi Sekreteri ile birlikte bir kadın ıslahevini ziyaret ettim. Hamile bir kadın ve çocuklarıyla birlikte en az 15 kadın mahkum daha buldum. Hapishanede doğdular” diye ekledi.

Baş Yargıç Sivagnanam ve Yargıç Bhattacharya'nın bölüm kürsüsü konuyu başka bir bölüm kürsüsüne devretti.

Savcı da hazır bulunacak.

“Amicus Curiae konuyu gündeme getirdi ve bazı ciddi konulara işaret eden bir not bıraktı. Bu sorunlardan biri de kadın mahkûmların cezaevindeyken hamile kalmasıdır. Baş Yargıç Sivagnanam ve Yargıç Bhattacharya'nın heyeti kaydı kaydederken “Şu anda Batı Bengal'deki çeşitli hapishanelerde 196 bebek var” dedi.

Batı Bengal cezaevlerindeki kıdemli bir IPS memuru, bir kadının altı yaşın altında bir çocuğuyla birlikte tutuklanması durumunda çocuğun annesinin yanında kalmasına izin verildiğini söyledi.

“Altı yaşın altındaki çocukların anneleriyle birlikte cezaevinde kalmasına izin veriliyor. Ama cezaevlerinde kadınların hamile kaldığına dair hiçbir bilgim yok. Bu pek olası değil. Yetkili, eğer fark edersem mutlaka kontrol edeceğim” dedi.

Konunun Pazartesi günü görüşülmesi bekleniyor.