Hintli balıkçılar Bangladeş hapishanesinde bağlanıp dövüldü: Mamata Banerjee | Dünya

rotimi

Member
Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2024 yılında Bangladeş'te komşu ülkenin karasularına girmeleri nedeniyle tutuklanan ve hapsedilen Batı Bengal balıkçılarından bazılarının buradaki hapishanelerde bağlandığını ve dövüldüğünü söyledi.

Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee, kocası Bangladeş'te tutuklanmadan önce suya atlayan ve o zamandan beri kayıp olan bir balıkçının karısını, Güney 24'teki Sagar Adası'nda Bangladeş'teki hapishaneden yakın zamanda serbest bırakılan balıkçıları tebrik ederken teselli ediyor. Parganas bölgesi Pazartesi. (PTI)

Pazartesi günü, Ekim ve Kasım 2024'te Bangladeş'te tutuklanan Batı Bengal'deki Güney 24 Parganas'tan 95 balıkçının tamamı, serbest bırakılıp Hindistan Sahil Güvenlik'e teslim edildikten bir gün sonra doğu eyaletindeki Sagar Adası'na ulaştı.

“Bazılarının topalladığını gördüm. Bağlandıklarını ve sopalarla dövüldüklerini öğrendim. Gözlerinde yaşlar vardı. Banerjee, Güney 24 Parganas bölgesindeki Sagar Adası'nda balıkçıların aileleriyle yeniden bir araya gelmeden önce tebrik edildiği bir hükümet programına hitap ederken, bölge yönetimi onların tedavisini sağlayacaktır” dedi.

Banerjee tazminatını açıkladı ₹Bangladeş Sahil Güvenlik tarafından tutuklanmaktan kaçınmak için suya atlarken ölen bir balıkçının en yakın akrabasına 2 lakh. Hükümetinin teslim olacağını da söyledi ₹Ailelerini desteklemek için 95 balıkçının her birine 10.000 kişi.

“Bunlar gözlerinizi yaşartabilecek durumlardır. Biz iki komşu ülkeyiz. Birbirimizi seviyoruz. Balıkçılarımız koşulların kurbanı oldu. Uluslararası sınırı geçerek Bangladeş'in karasularına girdiler” dedi.

Pazar günü, Hindistan ve Bangladeş, son aylarda her iki ülke tarafından gözaltına alınan balıkçıları takas etti. Bangladeş Sahil Güvenliği 90 Bangladeşli balıkçıyı, Hindistan Sahil Güvenliği ise 95 Hintli balıkçıyı kabul etti.

“95 balıkçıyı geri getirmeyi başardık. Bangladeş'teki hapishanelerde uzun süre kaldılar. Onu geri getirmek için her türlü çabayı gösterdik. (MEA) yetkilileriyle düzenli temas halindeyiz. biz veriyoruz ₹Ailelerini doyurabilmeleri için her birine 10.000 dolar. Ancak bir kişinin korkudan suya atlayıp hayatını kaybetmesi yüreğimizi acıtıyor. biz veriyoruz ₹Eşi Putul Das'a 2 lakh” dedi.

16 Ekim 2024'te, iki balıkçı trolünün ülke sularına girmesi üzerine en az 31 balıkçı Bangladeş Sahil Güvenlik tarafından durduruldu. İki gün sonra, içinde 48 balıkçı bulunan üç trol teknesi daha yakalanırken, 21 Kasım'da 16 balıkçının bulunduğu başka bir trol teknesi daha yakalandı. Patuakhali ve Bagerhat hapishanelerine götürüldüler.

“Yaklaşık bir ay önce Bangladeşli bir trol teknesi Hindistan sularına doğru giderken yakalandı. Hastalandılar. Bu durum ülkemize, devletimize saygısızlık olmasın diye onlara iyi davrandık, yardım ettik. Hatta onları serbest bıraktık. Sonra onlar (Bangladeşli yetkililer) anladılar. Banerjee, “İki ülkenin dostane bir bağ sürdürmesini istiyorum” dedi.

Konuya aşina olan kişiler, Hindistan ile Bangladeş arasındaki balıkçı değişiminin, Batı Bengal'deki Sagar kıyısının yaklaşık 140 km açıklarındaki Uluslararası Deniz Sınır Hattı'nda (IMBL) gerçekleştiğini söyledi. Pazar günü saat 16.40 civarında başladılar ve Pazartesi günü saat 11.40 civarında Sagar'a ulaştılar.

“Ben çok mutluyum. Hem ben hem de eşim gözyaşlarımızı tutmayı başardık. Neredeyse üç ay sonra onu gördüm. Ağlıyordu ve oğlumuzu kucağına alıyordu. Fazla konuşamadık. Bangladeş cezaevlerinde hepsinin zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Bazıları darp edildi. Tutuklanan balıkçı Rajesh Das'ın karısı 29 yaşındaki Lakshmi Das, “Salı günü erken saatlerde eve ulaşması bekleniyor” dedi.