HİNDİSTAN koalisyonunun Merkezde hükümet kurmasına yardımcı olacak: Mamata Banerjee | Dünya

rotimi

Member
Dünya: Batı Bengal Başbakanı ve iktidar partisi lideri Mamata Banerjee Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Trinamool Kongresi'nin merkezde bir sonraki hükümeti kurma konusunda muhalefetteki HİNDİSTAN bloğunu tam olarak destekleyeceğini belirterek, Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) oyların 195'inden fazlasını alamayacağını iddia etti. Yedi aşamalı seçimlerde 543 Lok Sabha sandalyesi var.


Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee, Pazartesi günü Bangaon'da Lok Sabha seçimlerinin beşinci aşaması öncesinde düzenlenen mitingde (HT Fotoğrafı)

Banerjee bu iddiayı Kuzey 24 Parganas bölgesindeki Bongaon ve Barrackpore Lok Sabha seçim bölgelerinde art arda yapılan iki mitingde dile getirirken, Bengal'in diğer sekiz meclis koltuğundaki insanlar Lok Sabha seçimlerinin dördüncü aşamasında oy kullandı.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

“Bengal öncülük edecek. Bengal hükümetin kurulmasını tam olarak destekleyecektir. Hiçbir şey istemiyoruz. Bırakın insanlar yaşasın. Millet yaşasın. İnsanlar barış içinde yaşasın. Millet satılmamalı. Anayasa satılmamalı. İnsanlık satılmamalı” dedi Banerjee Barrackpore mitinginde.

Dalit Matua topluluğunun güçlü bir varlığa sahip olduğu Bongaon'daki mitingde Banerjee, BJP'nin yenilgisini öngördü. “Üç tur seçim bitti, yüzlerine bakın. Artık mod yok. HİNDİSTAN koalisyonu kazanacak. Buradan yardım edeceğiz (Bengal). Düne kadar aldığımız raporlara göre onlar (BJP) 195 sandalye alacaklar. Geri kalanı HİNDİSTAN'a ve bazı küçük partilere gidiyor. Modi'yi bırak gitsin. Bırakın Hindistan yaşasın” dedi Banerjee.

Matuaların çoğunluğu 1950'lerden bu yana, çoğunlukla dini zulüm karşısında Bangladeş'ten göç etti.

TMC, Bongaon koltuğundan daha önce TMC'de bulunan BJP milletvekili Biswajit Das'ı, Tüm Hindistan Matua Mahasangha'nın iki fraksiyonundan birine liderlik eden BJP milletvekili ve sendika bakanı Shantanu Thakur'a karşı sahaya çıkardı.

“Bu merkez bakanı sizin için ne yaptı? Modi dün buraya geldi ve Bengal'de CAA'yı (Vatandaşlık Değişikliği Yasası) uygulayacağını söyledi. Sana dokunmadan önce cesedimin üzerinden geçmesi gerekiyor. Hepsi vatandaş. Çocuklarınız okula gidiyor ve siz de hükümetin sosyal yardım programlarından yararlanıyorsunuz” dedi Banerjee.

Başbakan, son on gündür nerede olduğunu merak ederek Başbakan Modi'ye saldırmaya devam etti. “Artık garantisini veriyor. On yıldır kendisinden hiçbir iz yoktu. On yıl önce hepinizin bunu alacağını söyledi ₹(Banka) hesaplarında 15 lakh ve yılda 20 milyon iş. Bu 10 yılda 200 milyon kişiye istihdam yarattınız mı? Modi'nin garantisi 420'den başka bir garanti değil. Modi yalan davulunu çalmaya geldi. Bedava elektrik ve su alacağınızı söylüyor. Bedava elektrik ve su alıyor musunuz? Modi yalan söylüyor” dedi Banerjee.

Bengal BJP baş sözcüsü Samik Bhattacharya, Mamata Banerjee'nin HİNDİSTAN koalisyonunun performansı hakkındaki iddialarını TMC çalışanlarının bile kafasını karıştırdığını söyleyerek bir kenara bıraktı.

“Her gün çelişkili açıklamalar yapıyor. Parti çalışanlarının bile kafası karışık. TMC'nin Bengal'deki bilançosu tek haneli rakamı geçmeyecek. Sözde HİNDİSTAN koalisyon ortakları, müttefik olarak uğruna mücadele ettikleri sandalyelerin yarısı için savaşıyorlar. Kongrede 285 sandalye için yarışılıyor. Bunlardan 80 sandalyeye koalisyon ortakları da itiraz ediyor. Banerjee'nin açıklamaları çok saçma” dedi Bhattacharjee.