Dünyalı öğretmen başörtüsü taktığı için üniversiteden ayrıldı, yetkililer yanlış anlaşılmadan şikayetçi | Dünya

rotimi

Member
Dünya: Dünya Üniversitesi'ndeki özel hukuk fakültesindeki bir öğretmen, enstitü yönetiminin kendisinden işyerinde başörtüsü takmayı bırakmasını istediği iddiasının ardından istifa etti ve derslere gitmeyi bıraktı.


HT resmi

Ancak konu kamuoyuna açıklanıp kargaşaya yol açınca, üniversite yöneticileri bunun bir iletişimsizlikten kaynaklandığını ve Salı günü istifasını geri çektikten sonra geri döneceğini iddia etti.

Cırcır böceğimle tanışın, cırcır böceğime elveda deyin! Kriket'te oyunu istediğiniz zaman, istediğiniz yerde takip edin. Nasıl olduğunu öğrenin

Son üç yıldır LJD Hukuk Koleji'nde öğretim görevlisi olan Sanjida Qadar, üniversite yönetiminin kendisine 31 Mayıs'tan sonra işyerinde başörtüsü takmaması talimatını verdiğini söyleyerek 5 Haziran'da istifa etti.

“Üniversite kurulunun talimatları benim değerlerimi ve dini duygularımı ihlal ediyordu” dedi.

Batı Bengal Bakanı ve Jamiat Ulema-e-Hind Başkanı Siddiqullah Chowdhury, öğretmenle dayanışma içinde olduğunu ifade etti ve üniversite yönetim kurulu başkanının ondan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Kıdemli Müslüman lider, üniversite yönetiminin RSS ve BJP adına hareket edip etmediğini de merak etti.

Sanjida, Mart ve Nisan aylarından bu yana iş yerinde başörtüsü takıyordu ve geçen hafta bu konu görünüşe göre daha da tırmandı.

Ancak istifasının kamuoyuna açıklanmasının ardından üniversite yönetimi onunla temasa geçti ve bunun sadece bir yanlış anlaşılma olduğu konusunda ısrar etti. Kaynaklara göre, kendisine iş saatlerinde başını örtmesinin hiçbir zaman yasaklanmadığı da açıkça belirtildi.

Kolej Yönetim Kurulu Başkanı Gopal Das PTI'ye şunları söyledi: “Herhangi bir direktif veya yasak yoktu ve kolej yetkilileri herkesin dini duygularına saygı duyuyor. Salı günü derslerine devam edecek. Yani hiçbir yanlış anlaşılma yok. Kendisiyle bu konuyu uzun süre tartıştık. İlk gelişmeler bazı yanlış anlamaların sonucuydu.”

Öğretmen, “Pazartesi günü ofisten bir e-posta aldım. Sonraki adımlarımı analiz edip karar vereceğim. Ama Salı günü üniversiteye gitmiyorum” dedi.

E-postada, düzenli olarak gözden geçirilen ve değerlendirilen tüm öğretim üyelerinin kıyafet kurallarına göre, ders sırasında başını örtmek için dupatta veya başörtüsü takmakta özgür olduğu belirtildi.

Bakan, enstitü yönetiminin öğrencilere gerici değerler aşıladığını ve onları başörtüsü takan bir öğretmene karşı kışkırtmaya çalıştığını iddia etti.

“Bir hukuk fakültesi müdürü nasıl böyle bir emir verebilir? Unutmayın böyle bir kurumda çocukların anayasa ve kanunları öğrenmesi bekleniyor… Sih erkeklerin türban, kadınların ise başörtülü olmasına bir itirazının olmadığını duyduk. O halde neden Müslümanları hedef alıyor?” dedi Chowdhury, sosyal medyada yayınlanan bir Haberda.

“Bengal halkının, devletin laik, çoğulcu ve hoşgörülü değerlerini yok etmek istemesi halinde bu tür kişileri affetmeyeceği” iddiasında bulundu.

“Hükümet adına, bir kadını başörtüsü taktığı için istifaya zorlayan söz konusu üniversiteye karşı işlem yapılıp yapılamayacağını görmek için konuyu Başsavcı'ya ileteceğim. Modern zamanlarda mı yaşıyoruz?” diye sordu.

Bu makale, metinde herhangi bir değişiklik yapılmadan otomatik bir haber ajansı beslemesinden oluşturulmuştur.