Bengal'de Sol Cephe ortakları arasındaki koltuk paylaşımı hoşnutsuzluğa yol açıyor | Dünya

rotimi

Member
Dünya: Batı Bengal'de yaklaşan Lok Sabha seçimlerinde koltuk paylaşımı, doğu eyaletini 1977'den 2011'e kadar yöneten sekiz partili bir koalisyon olan Sol Cephe'nin (LF) üç kilit ortağı arasında anlaşmazlık ve endişeye yol açtı.


CPI(M) ve LF ortakları son seçimlerde tüm Lok Sabha ve Meclis sandalyelerini kaybettiler (temsili fotoğraf)

Hindistan Komünist Partisi (CPI), Tüm Hindistan İleri Bloku (AIFB) ve Devrimci Sosyalist Parti (RSP) liderleri HT'ye, Lok Sabha anketlerinde ciddi gerilemeler yaşadıktan sonra LF'nin bunu yapmaya zorlanabileceğini söyledi. ve bir zamanlar kaleleri olan bölgelerde yeniden zemin kazanamazlarsa 2021 genel seçimleri uçurumun kenarına gelmiş olacaktı.

Hindustan Times – Son dakika haberleri için en hızlı kaynağınız! Şimdi Oku.

Farklılıklar, Hindistan Komünist Partisi (Marksist) veya CPI(M) liderlerinin diğer üç partiye Bengal'deki 42 sandalyenin ikisinden fazlasına yarışmamalarını söylediği Ocak ayından bu yana LF ortaklarının beş iç toplantısında ortaya çıktı.

Ayrıca Okuyun: Sol Cephe, Murshidabad koltuğundan Bengal CPIM sekreteri Md Salim'i sahaya çıkarıyor

28 Mart itibarıyla LF, Bengal'de kontrol edilen iktidardaki Trinamool Kongresi (TMC) tarafından LF'nin devrildiği 2011 yılına kadar maksimum Lok Sabha ve Meclis sandalyelerine sahip oldukları için 17'si CPI(M)'den olmak üzere 21 aday açıkladı. .

Kalan dört adaydan ikisi RSP'ye ait olup şu ana kadar AIFB ve CPI'ya birer aday tahsis edildi.

AIFB, CPI(M)'nin Kongre ile ittifaka öncelik verirken kendi ortaklarının gücünü göz ardı ettiğini bile iddia etti.

AIFB genel sekreteri Naren Chatterjee, “Kongre 21 Mart'ta sekiz Lok Sabha adayını açıkladı. Bu koltuklar arasında AIFB'nin 1977'den 2009'a kadar art arda 10 kez kazandığı, ikinci ve sonuncusu 1971'de olan Purulia da var mı?”

CPI(M) ve LF ortakları son seçimlerde tüm Lok Sabha ve Parlamento sandalyelerini kaybederken, Bharatiya Janata Partisi (BJP) ana muhalefet gücü olarak ortaya çıktı.

LF liderleri, kıyaslandığında Kongre'nin daha iyi durumda olmadığını söyledi. 2019'da yalnızca iki Lok Sabha koltuğunu elinde tutmayı başardı ve 2021'de boş kaldı.

“Bize Barasat ve Cooch Behar sandalyeleri teklif edildi, ancak Purulia'daki Kongreye karşı bir aday göstereceğiz ve ayrıca iki sandalye daha için yarışacağız. Chatterjee, CPI(M)'ye karşı aday çıkarmayacağız ancak hiçbir şey bizi Kongre'ye karşı yarışmaktan alıkoyamaz” dedi.

Bir zamanlar AIFB'nin kalesi olan Cooch Behar partisi, 1977 ile 2009 yılları arasında arka arkaya 10 kez sandalye kazanmıştı. BJP onu 2019'da TMC'den aldı.

AIFB'nin tüm koltuk paylaşımı süreci konusunda güçlü bir duruş sergilemesi nedeniyle LF, Barasat'ın adayını henüz açıklamadı. AIFB, 1977 ile 2004 yılları arasında Barasat koltuğunu beş kez kazandı.

RSP'ye Balurghat ve Alipurduar olmak üzere iki sandalye tahsis edildi ve 1977 ile 2009 yılları arasında art arda 10 kez kazandı. Ancak her ikisi de BJP'nin 2019 ve 2021'de TMC'den daha fazla sandalye kazandığı Kuzey Bengal bölgesinde bulunuyor.

RSP eyalet sekreteri Manoj Bhattacharya, “Güney Bengal'deki Joynagar koltuğu bizim için aynı derecede önemli çünkü 1980 ile 2009 yılları arasında arka arkaya sekiz kez kazandık.” dedi.

CPI şu ana kadar yalnızca Midnapore koltuğuna sahip oldu ve 1980 ile 2014 yılları arasında art arda 10 kez (bir yan anket dahil) kazandı. HD Deve Gowda liderliğindeki Birleşik Cephe hükümetinin eski Birlik İçişleri Bakanı olan kıdemli CPI lideri Indrajit Gupta, koltuğu beş kez temsil etti.

CPI genel sekreteri Swapan Banerjee şunları söyledi: “CPI(M), sandalyelerin en az üçte birinin Kongre'ye verilmesi gerektiğini önerdi. Bu CPI Bengal birimi için tuhaf bir durum çünkü Kerala'da Kongre bize karşı savaştı.”

Ayrıca Okuyun: HİNDİSTAN bloğu, 26 sandalye için yarışacak Bihar, RJD'deki koltuk paylaşımı anlaşmasını tamamladı

Kerala'da, CPI(M) liderliğindeki iktidardaki Sol Demokratik Cephe (LRD), bu yıl, eski Kongre başkanı Rahul Gandhi'nin oturduğu Wayanad da dahil olmak üzere birçok sandalyede Kongre ile mücadele ediyor.

CPI Kerala birimi, partinin Ulusal Hintli Kadınlar Federasyonu genel sekreteri ve CPI ulusal sekreteri D. Raja'nın eşi Annie Raja'yı Gandhi'ye karşı aday olarak aday gösterdi. Kongre lideri Shashi Tharoor'un 2009'dan bu yana temsil ettiği Thiruvananthapuram'da CPI, kıdemli parti lideri Pannyian Raveendran'ı sahaya çıkardı.

Ancak Bengal'de LF ortakları, geçen yıl HİNDİSTAN ittifakını kurma görüşmeleri başladığında Kongre ile sandalye paylaşmayı kabul etti. Hem TMC'ye hem de BJP'ye karşı oldukları için bunun mantıklı olduğunu söylediler.

Kıdemli CPI(M) lideri Biman Bose, Bengal LF lideri olmasına rağmen, koltuk paylaşımı görüşmeleri, bir zamanlar Kongre kalesi olan Murshidabad bölgesindeki Murshidabad koltuğundan yarışan CPI(M) eyalet sekreteri Md Salim tarafından yönetildi. Eyalet Kongresi başkanı Adhir Ranjan Chowdhury, 1999'dan beri temsil ettiği bitişikteki Berhampore koltuğundan yarışıyor.

“Müttefikler koltuk paylaşımının yerel anketlere göre belirleneceğini kabul etmelidir. Hesaplamalarımızı istatistiklere dayandırdık,” dedi Salim HT'ye.

Hiçbir Kongre lideri konu hakkında yorumda bulunmadı ve bunun LF'nin iç meselesi olduğunu söyledi.