Bengal Suç Şubesi 2020 vatandaşlık davasında eski BJP Milletvekili Arjun Singh'i sorguluyor | Dünya

rotimi

Member
KALKATA: Batı Bengal Polisi Kriminal Soruşturma Departmanı (CID), Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) eski Lok Sabha üyesi Arjun Singh'i, Trinamool iken meydana geldiği iddia edilen bir ihale dolandırıcılığıyla bağlantılı olarak Perşembe günü dört saat boyunca sorguladı. Kongresi (TMC) idi. Yasama organı.

Arjun Singh, TMC hükümetinin kendisini öldürmek için Rusya'dan ölümcül bir kimyasal kaçırdığını iddia etti.

“Polis şikayeti 2020 yılında, BJP'ye katılmamdan aylar sonra yapıldı. TMC'ye döndüğümde (Mayıs 2022'de) kimse olaydan bahsetmedi. TMC bana iyi bir çocuk dedi. Beni yine siyasi nedenlerden dolayı taciz ediyorlar,” dedi ve TMC'nin Lok Sabha biletini reddetmesinin ardından Mart 2024'te Dünya'daki CID ofisinden ayrılırken BJP'ye dönen Singh.

miktarı olduğunu iddia ediyor ₹4 Crore'un ihale dolandırıcılığına bulaşması, onun itibarına sahip bir adam için çok önemsiz bir meblağdı; Singh, TMC hükümetinin onu öldürmek için Rusya'dan ölümcül bir kimyasal kaçakçılığı yaptığını ve eyalet yasama meclisindeki muhalefet lideri Suvendu Adhikari'yi iddia etti. öldürmek.

“Şirketim harcıyor ₹Çalışan maaşlarında 40 crore. İnanıyor musun? ₹Arjun Singh için 4 crore sayımı mı? ₹Singh, “400 crore en azından kulağa daha iyi gelirdi” dedi.

“Hükümet yetkililerinin Rusya'dan bir kimyasal maddeyi gizlice soktuğuna dair elimde somut bilgiler var. Ona dokunan herkes dört ay içinde çoklu organ yetmezliğinden ölecek. Dört ay içinde çoklu organ yetmezliğinden ölürsem hükümet ve suç teşkilatı sorumlu tutulmalı” diye ekledi 62 yaşındaki Singh.

“Bugün yanımda kendi şişe suyumu getirdim. CID görevlilerinden kullandığım sandalyenin fotoğrafını bana vermelerini istedim ama reddettiler. Vücudumda herhangi bir kimyasalın izi olup olmadığının tespiti için tıbbi testlerden geçeceğim” dedi.

Singh ayrıca suç şubesinin kendisini çağırmasının ardından Dünya Yüksek Mahkemesine taşınmıştı.

“Mahkeme, cezai soruşturma departmanına beni dört saatten fazla sorgulamama emri verdi. Mahkeme bana talimat verirse geri döneceğim” dedi.

Hiçbir CID yetkilisi Singh'in iddiaları hakkında yorum yapmadı.

Singh, BJP'ye katılmadan ve 2019 genel seçimlerinde yerel Barrackpore Lok Sabha koltuğunu TMC Milletvekili Dinesh Trivedi'den almadan önce Kuzey 24 Parganas bölgesindeki Bhatpara'dan dört kez TMC yasa koyucusuydu. Singh, Barrackpore koltuğu için tekrar yarıştı ancak bu yılın başlarında TMC'den Partha Bhowmick'e yenildi.

Ekonomik suçlar davasındaki ilk bilgi raporu (FIR), Temmuz 2020'de Bhatpara polis karakoluna sunuldu. Ayrıca Bhatpara belediyesinde ve yerel bir kooperatif bankasında mali usulsüzlükler olduğu iddia edildi. ₹11 crore. Bu durumlarda da polise raporlar sunuldu.

Singh, 2010'dan 2019'a kadar Bhatpara Belediyesi'nin başkanıydı. Ayrıca bankanın yönetim kuruluna başkanlık etti.

Jagatdal ve Singh'in ezeli rakibi olan mevcut TMC MLA'sı Somnath Shyam, CID tarafından incelenen ihalenin Singh'in damadına ait bir şirkete verildiğini iddia etti.

“İhaleyi damadının şirketi kazandı. Bu yüzden sorgulanmamak için Yargıtay'a gitti. Bu durumda onu Yargıtay'a götüreceğim. Kafası karışık olduğu için Rus kimyasallarından bahsediyor” dedi Shyam.

Singh, belediye başkanı olarak ihale sürecine hiçbir zaman dahil olmadığını söyledi. “İhale yapılmadan önce iki kez toplanan bir komite var. Ben hiçbir zaman başkan olarak orada bulunmadım. Singh, “Her şirket teklifini sunabilir ve ihaleyi güvence altına alabilir” dedi.