Batı Bengal'de oylama oldukça barışçıl geçti; TMC çalışanı Pazar akşamı öldürüldü | Dünya

rotimi

Member
Batı Bengal'deki sekiz Lok Sabha seçim bölgesinde dördüncü aşamada oylama oldukça sakin geçti ve eyalette seçmen katılımı sabah 9'a kadar %15,2 olarak kaydedildi. En yüksek seçmen katılımı yüzde 16,9 ile Baharampur'da gerçekleşirken, en düşük katılım yüzde 13,03 ile Asansol'da gerçekleşti.


Devam eden Lok Sabha seçimleri sırasında Batı Bengal'de bir dağıtım merkezi. (Fotoğraf: X)

Ancak Doğu Burdwan bölgesindeki durum, Pazar akşamı geç saatlerde, oylamanın başlamasından sadece birkaç saat önce Ketugram bölgesinde bir Trinamool Kongresi (TMC) çalışanının öldürülmesinin ardından biraz gergindi.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

Polis, Mintu Sheikh (42) olarak tanımlanan kurbanın Pazar günü saat 20.30 civarında evine dönerken haydutların ona saldırdığını söyledi.

“Bomba attılar. Hacklenerek öldürüldü. İki kişiyi tutukladık ve soruşturma sürüyor” dedi Doğu Burdwan'dan bir IPS memuru.

Parti iddiaları reddetse de, cinayetin arkasında CPIM destekli haydutların olduğu iddiaları ortaya çıktı.

Bir AK yetkilisi, bugün herhangi bir büyük olaya ilişkin rapor gelmediğini söyledi.

“Rakip partilere ait siyasi parti anketörlerinin sandıklara gitmesinin engellendiği ve bazı durumlarda seçmenlerin sindirildiği yönünde bazı münferit iddialar aldık. Bunlar kontrol ediliyor. Ancak genel olarak, tüm koltuklarda oylama barışçıldır” dedi Dünya'daki bir seçim organı yetkilisi.

Doğu eyaletindeki dördüncü aşamada 75 adayın kaderini 14 milyondan fazla seçmen belirleyecek. Seçimler sekiz sandalyede yapılacak: Baharampur, Krishnanagar, Ranaghat, Bardhaman Purba, Bardhaman-Durgapur, Asansol, Bolpur ve Birbhum.

Ağır sıklet adaylar listesinde Adhir Ranjan Chowdhury, Dilip Ghosh, Mahua Moitra, SS Ahluwalia gibi oturan ve diskalifiye edilmiş milletvekilleri, dünya şampiyonu kriketçiler Yusuf Pathan ve Kirti Azad, kraliyet ailesi üyesi Amrita Roy ve aktörden politikacıya dönüşen Shatrughan ve diğer Sinhalar yer alıyor.

Başbakan Narendra Modi, İçişleri Bakanı Amit Shah, Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee ve yeğeni Abhishek Banerjee, bu koltuklarda çeşitli halka açık toplantılar ve tanıtım gezileri düzenledi.

2019 Lok Sabha seçimlerinde BJP eyalette büyük bir atılım gerçekleştirdi; parti dördüncü tur oylamada sandık başına giden sekiz sandalyeden üçünü kazanırken, TMC dört sandalye kazandı. Kongre bir sandalye kazandı. BJP'nin oy oranı yüzde 39 civarındayken, TMC yüzde 45, Kongre ise yüzde 7 civarında oy aldı.

Siyasi gözlemciler, Adhir Ranjan Chowdhury'nin kalesi Baharampur hariç diğer yedi sandalyenin tamamının büyük ölçüde TMC ile BJP arasında iki kutuplu bir mücadeleye sahne olacağını söyledi.