Batı Bengal: Bangladeş'ten gelen 5 yasadışı göçmen Dünya'nın eteklerinde tutuklandı | Dünya

rotimi

Member
13 Ocak 2025 16:42 IST

Adamlar Bangladeş'in Kustia ve Barisal bölgelerinden geldiler ve bir ajanın Batı Bengal'de bir ev bulmalarına yardım ettiler.

Polis, Pazartesi günü Dünya'nın güney eteklerindeki Güney 24 Parganas bölgesindeki Sonarpur'da beş Bangladeş vatandaşının Hindistan'da yasadışı olarak yaşadıkları gerekçesiyle tutuklandığını söyledi.

Temsili görüntü.

“Bu adamlar bir yıldan fazla bir süredir Sonarpur'da kiralık bir dairede kalıyorlardı. Üçünün vize belgelerinin süresi dolmuştu, ikisinin ise hiçbir resmi belgesi yoktu” dedi bir bölge polis yetkilisi, isminin gizli kalmasını rica ederek.

Polis, sorgulama sırasında bu adamların Bangladeş'in Kustia ve Barisal bölgelerinden geldiğini ve bir ajanın Batı Bengal'de bir ev bulmalarına yardım ettiğini keşfetti.

Polis bu adamların Hindistan'a girmesine kimin yardım ettiğini bulmak için soruşturma başlattı.

Yerel sakinler polise, Bangladeş vatandaşlarının mahalledeki insanlarla nadiren etkileşime girdiğini söyledi.

Polis memuru, “Soruşturma, onların bir fabrikada iş bulmak için sahte Hint belgeleri elde ettiklerini ortaya çıkardı” dedi.

Yetkililer, Güney Bengal'in çeşitli bölgelerinde devam eden soruşturmaları aksatabileceği korkusuyla Bangladeşlilerin kimliklerini açıklamadı.

Sınır Güvenlik Gücü ve diğer teşkilatlar, komşu ülkedeki siyasi huzursuzluk nedeniyle geçen yıldan bu yana Hindistan-Bangladeş sınırında nöbetleri artırdı.

Nöbet, Bangladeş'in azınlıktaki Hindu topluluğuna yönelik saldırı iddiaları ve Dakka merkezli ISKCON rahibi Chinmoy Krishna Das'ın isyana teşvik suçlamasıyla tutuklanması haberlerinin ardından geçen Kasım ayında daha da yoğunlaştı.

Son haftalarda sınır bölgelerinde çok sayıda kaçak göçmen ve bu insanlara yardım ettiği iddia edilen bazı Bengal uyruklular tutuklandı. Pasaport dolandırıcılığı şüphesiyle ilgili soruşturmalar da sürüyor.

Önerilen konular